Ballina Lajme Vuçiq: Po planifikojmë t’i japim çdo të rrituri nga 100€ dhe për...

Vuçiq: Po planifikojmë t’i japim çdo të rrituri nga 100€ dhe për 3 muaj t’i japim puntorëve pagë minimale

3455
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Presidenti i Serbis, Aleksandar Vucic ka njoftuar mundësinë e marrjes së 100 eurove ndihmë nga shteti në kohën e virusit dhe pandemisë koronare të urgjencës.

Ai tha në TV së pari se kishte para në buxhet për këtë:

----

– Unë po mendoj se çdo qytetar i rritur merr 100 euro ose 12,000 dinarë për ndihmë, tha Vuçiç, duke shtuar se ky nuk është një veprim politik.

Siç tha ai, kërkuan 520 milion € dhe theksoi se “Serbia ka para”.

Gjitha ndërrmarjeve të mesme dhe të vogla do t’i paguaj për 3 muaj pagë minimale, shefit të ndërrmarjes, puntorëve të gjithve..

Presidenti gjithashtu njoftoi se shteti do të paguajë paga minimale për tre muaj për çdo sipërmarrës, zejtar dhe kompani private që nuk kanë hequr apo pezulluar nga puna më shumë se 10 përqind të të punësuarve gjatë pandemisë, për të cilën 700 milion EUR është parashikuar.

----- ----