Ballina AKTUALE Vuçiq: Ndihmë nga 30 euro për të gjithë të rriturit nga muaji...

Vuçiq: Ndihmë nga 30 euro për të gjithë të rriturit nga muaji maj, Pensionistet dhe sektori privat ndihma tjera

1285
SHPËRNDAJE
Foto: Facebook
Foto: Facebook
- Sponsor gjeneral -

Presidenti njoftoi një paketë të re të ndihmës për ekonominë, shpërndarë në katër grupe masash si mysafir në RTS.

“Mbështetje e drejtpërdrejtë për sektorin privat – ne po shkojmë tre herë 50 përqind të pagës minimale nga 1 Mars , dhe nga 1 Prill do të ketë një pagesë për sipërmarrësit, për ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme, ka një dilemë për kompanitë e mëdha . Janë 494 prej tyre, por në total ata punësojnë një numër të madh të njerëzve, kështu që ne do të marrim një vendim për ta në periudhën tjetër, “shtoi Vuçiq.

Masa e dytë, thotë ai, i referohet transportuesve të automjeteve që do të marrin 600 euro për autobus në gjashtë muajt e ardhshëm.

“Nëse dikush ka 20 autobusë, ne japim 600 euro për autobus sepse janë më të këqijtë në mënyrë që t’i ruajmë dhe të jemi të drejtë me ta. Ne duam që këta njerëz të mbijetojnë dhe të ruajnë kapitalin e tyre, “tha Presidenti Vučić.

Ai shprehet se shteti do të zgjerojë skemën e garancisë për 500 milion euro të tjera. Përtej atyre 500 milion eurove, 500 të tjera, ku shteti do të jetë më i butë.

“Shteti do të pranojë një rrezik më të lartë.” Ne duam të forcojmë tmerrësisht sektorin privat. Ne kemi nevojë për atë rritje, prandaj marrim vaksina, në mënyrë që të shpëtojmë jetën e njerëzve dhe të jemi në gjendje të rritemi, “theksoi Vuçiq.

Një nga masat i referohet rritjes së konsumit – në maj dhe nëntor, të gjithë qytetarët e Serbisë, të cilët do të aplikojnë, do të marrin 30 euro ekuivalente me dinarë, ndërsa pensionistët do të marrin 50 euro të tjera, tha Vuçiç.

Kjo do të thotë që pensionistët do të marrin gjithsej 110 euro ndihmë.

“Do të jenë dhurata për pensionistët tre herë dhe dy herë për të gjithë qytetarët e rritur.” Këto janë paratë serbe nga thesari serb nga një shtet serioz serb, paketa totale e masave, me kompani të mëdha, paketa totale e masave është 2.5 miliardë shtesë. Ne po shkojmë shpejt me atë paketë masash, “përmendi Vuçiq.

---- ----
----
----- ----
-----