Ballina Lajme nacionale Veteranët mashtrues do të hetohen nga mashtruesit

Veteranët mashtrues do të hetohen nga mashtruesit

25
SHPËRNDAJE

Mashtruesit do t’i hetojnë veteranët mashtrues.

Kryeparlamentari Kadri Veseli ka paralajmëruar formimin e një komisioni hetimor parlamentar për veteranët e rrejshëm të UÇK-së, ndonëse në Kuvend ka deputetë me aktakuzë të konfirmuar për “Mashtrim me listat e veteranëve”. Opozita dhe përfaqësues të shoqërisë civile thonë se kjo çështje i takon Prokurorisë dhe jo politikës, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Kryeparlamentari Kadri Veseli ka paralajmëruar krijimin e një komisioni hetimor parlamentar, i cili do t’i hetojë veteranët e rrejshëm të UÇK-së. Por brenda Kuvendit, të cilin e drejton Veseli, ka deputetë me aktakuza të konfirmuara nga Prokuroria për “Mashtrim me listat e veteranëve”. Një aktakuzë të tillë e ka deputeti i AAK-së Shkumbin Demaliaj.

Iniciativa e Veselit nuk përkrahet as nga partitë opozitare, përfaqësuesit e të cilave thonë se kjo çështje i takon Prokurorisë, me ç’rast politika nuk duhet të ndërhyjë në drejtësi. Madje, sipas opozitës, kjo çështje është fushatë politike nga ana e Kadri Veselit.

Kreu i Kuvendit gjatë një konference për medie të dielën ka theksuar se kjo iniciativë ka ardhur pas abuzimeve me listat e veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK).

-----