Ballina Lajme nacionale vendosja e barrierave të rrugës, protestojnë banorët e Zahaqit

vendosja e barrierave të rrugës, protestojnë banorët e Zahaqit

14
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Banorët e Zahaqit të Pejës do të protestojnë sot për shkak të vendosjes së ndarësve të traseve në këtë fshat nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit.

Sipas tyre, vendosja e këtyre barrierave u pamundëson qytetarëve të kësaj ane të kryejnë shërbimet në Qendrën e Mjekësisë Familjare të bashkësisë lokale, në zyrën komunale, qasjen në shtëpinë e kulturës, dërgimin e fëmijëve në shkollë, bizneseve të kryejnë veprimtarinë e tyre tregtare, qasjen në sallën e sporteve që është në ndërtim e sipër dhe qytetarëve u duhet që të bëjnë minimum 5-7 km më shumë që të shkojnë në shtëpitë e tyre.

Banorët përkujtojnë se vënia e barrierave të tilla rrugore nuk parashihet me ligj në zonat me banim dhe se çdo veprim tjetër i ministrisë në rrugët përgjatë vendbanimeve duhet të konsultohet me banorët.
“Ky veprim i Ministrisë së Infrastrukturës ka paralizuar jetën e banorëve të zonës, pasi për të kaluar nga njëri fshat në tjetrin duhet të shkohet në fund apo fillim të segmentit dhe se rrethet gjenden vetëm në afërsi të bizneseve të ‘Elkos’.
Përveç tjerash, e njëjta ministri ka hequr edhe stacionin e pritjes së autobusëve nga qendra në Zahaq, duke e larguar atë për më shumë se 2 km”, thuhet në deklaratë.
Për më tepër banorët ankohen se këto nuk janë shkeljet e vetme që ka bërë Ministria e Infrastrukturës, pasi po e njëjta ministri ende nuk ka bërë shpronësimin e pronave dhe dëmeve anësore që ia kanë bërë banorëve gjatë ndërtimit të rrugës.

---- ---- ----
-----