Ballina Teknologji Universiteti Mjekësor i Varshavës krijon aplikacionin për diagnozën COVID-19

Universiteti Mjekësor i Varshavës krijon aplikacionin për diagnozën COVID-19

19
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Universiteti mjekësor i Varshavës krijoi një aplikacion që mund të diagnostikojë koronavirusin pa pasur nevojë që njerëzit të vizitohen te një mjek.

E para e llojit të saj në Poloni, COVID.Termini.app u krijua nga Qendra e Simulimit dhe Inovacionit Mjekësor të Universitetit (CSMI WUM) dhe firma Termini.

Sipas universitetit, aplikacioni është shumë i thjeshtë për t’u përdorur. Pas regjistrimit për shërbimin në internet, përdoruesit japin tre informacione: rezultatin e përqindjes së testit të oksimetrit të pulsit, një vlerësim subjektiv të çdo gulçimi (në një shkallë nga një deri në 10) dhe temperaturën e trupit.

Pacienti duhet të sigurojë informacion në lidhje me numrin e frymëmarrjeve në minutë dhe rrahjet e zemrës. Informacioni më pas dërgohet automatikisht te një mjek ose ndihmësmjek.

WUM tha se aplikacioni është tashmë i disponueshëm në internet dhe i gatshëm për përdorim.

Ai do të aktivizohet vetëm kur administratorët, të tilla si klinikat ose qeveritë lokale që kanë blerë një pajtim për ta përdorur atë, janë pjesë e sistemit.

---- ----
----
----- ----
-----