Ballina Lajme nacionale Thaçi nga Reçaku thotë se heshtja e ndërkombëtarëve ia hapi gojën Vuçiqit

Thaçi nga Reçaku thotë se heshtja e ndërkombëtarëve ia hapi gojën Vuçiqit

16
SHPËRNDAJE

Thaçi nga Reçaku thotë se heshtja e ndërkombëtarëve ia hapi gojën Vuçiqit që të mohojë mas’akrën.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka vizituar sot Reçakun, derisa, pas homazheve, tha se kjo mas’akër është pika kulminante e gjenocidit serb në Kosovë, raporton Gazeta Express.

“Sot është dita ndërkombëtare e të drejtave të njeriut, për çka shteti i Kosovës, po punon maksimalisht që të respektohen në kuptimin më afirmativ dhe plotësisht në standardet më të larta të të drejtave të njeriut në Kosovë po në të njëjtën kohë ne gjithmonë duhet të kujtojmë të kaluarën, që të ecim sigurt përpara, pa dallimin e shtetit e në të njëjtën kohë për të ardhmen tonë euroatlantike, sot kam zgjedhur që të vizitojë Reçakun, që është pika kulminante e masa’krave të shtetit të Serbisë, që ka kryer kundër popullatës civile në Kosovë, në kuadër të gjenocidit të ushtruar nga shteti i Serbisë”, thotë ai.

Tutje, Thaçi ka përmendur mas’akrat e kryera në vend, të vrarët e të dhunuarit gjatë luftës së fundit nga shteti serb.

“Serbia ka kryer në Kosovë rreth 400 mas’akra, kundër civilëve shqiptarë, ka vrarë rreth 1mijë e 300 fëmijë, e ka dhunuar rreth 20 mijë gra, kemi rreth 13 mijë civilë të vrarë, Recaku shënon pikën kulminante të mas’akrave e të kr’imit, të kryera nga shteti i Serbisë në Kosovë”, thotë ai.

Derisa ka folur për deklaratat e liderëve serb për këtë ma’sakër, Thaçi tha se ata që kryen kr’imin nuk kanë dalë ende para drejtësisë si dhe se duhet kërkuar falje. Presidenti ka falendëruar edhe ambasadën e Zvicrës.

“Unë dëshiroj të falënderoj ambasadën e Zvicrës që ka qenë e saktë në deklarimet e veta sa i përket mas’akrës në Recak, ndërsa duhet të theksoj se kr’imi i kryer në Reçak pra kr’imi kundër njërzimit është vlerësuar edhe nga ambasadori Walker, është kr’im mas’akër. Serbia ka kryer gjenocid për fat të keq ata që kanë kryer gjenocid nuk kanë dal ende para drejtësisë.

E ardhmja nuk ndërtohet duke mohuar kr’imet edhe madje duke etiketuar dhe fyer të vrarë në Kosovë e kanë kryer kr’ime edhe në Bosnjë dhe në Kroaci. E ardhmja ndërtohet duke pranuar fajësinë dhe kërkuar falje lidershipi i Serbisë. Heshtja e ndërkombëtarëve ia ka hapur gojën dhe e ka amnistuar lidershipin aktual të Serbisë që të pretendojë të mohojë këtë kr’im”, thotë ai.

-----