Ballina Lajme nacionale Telekomi në probleme të mëdha, puntorët paralajmërojnë grevë

Telekomi në probleme të mëdha, puntorët paralajmërojnë grevë

13
SHPËRNDAJE

Po kërkohet ndihmë që Telekomi të dalë nga kriza.

Ditë më parë, Telekomi është dërguar te përmbaruesi nga kompania “Z-mobile”, për shkak të borxhit prej 25 milionë eurosh.

Moskryerja e pagesës, në bazë të vendimit për urdhër përmbarimor, obligon të ekzekutohet përmbarimi i dhunshëm, e që nënkupton bllokimin e llogarive bankare, raporton KTV.

Për daljen e Telekomit nga kjo gjendje, njohës të ekonomisë dhe Sindikata e punëtorëve të PTK-së, janë duke kërkuar ndihmë nga Qeveria.

Sipas tyre, është koha që Ekzekutivi ta ndihmojë Telekomin, i cili, siç thonë ata, për vite me radhë ka derdhur me miliona euro në buxhetin e shtetit.

Kryetari i Federatës Sindikale të Telekomit, Lahmi Balaj, në një përgjigje me shkrim për Kohavisionin, ka kërkuar që kontrata mes Telekomit dhe Z-mobile-it të hetohet nga Prokuroria.

Balaj, pas datës 30 korrik, ka paralajmëruar edhe greva, duke ndaluar kështu dhënien e shërbimeve për konsumatorët.

“Ne besojmë fuqishëm që Qeveria, edhe pas dorëheqjes, ka mandat për ta zgjedhur këtë skandal të kontratës famëkeqe Telekom-Z-Mobile. Sindikata, bashkë me punëtorët, e përkrah vendimin e Bordit dhe kryeshefit për mosvazhdimin e kësaj kontrate, pasi që tash janë raportet zyrtare për dëmet e shkaktuara nga Z-mobile”, ka thënë Balaj.

Për këtë çështje, Kohavisioni, gjatë ditës, ka provuar të marrë përgjigje nga ministri në largim i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, por i njëjti nuk ka pranuar të flasë për çështjen në fjalë.

-----