Ballina Lajme TË GJITHË ATA QË KANË QENË NË VETË-IZOLIM DERI SOT PËR 14...

TË GJITHË ATA QË KANË QENË NË VETË-IZOLIM DERI SOT PËR 14 DITË DO T’I NDËPRITET PREJ NESËR

1557
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Izolimi i të gjithë personave që kanë hyrë deri më tani në Serbi, dhe është vendosur për ta për 14 ditë vetë izolim, sepse nuk kishin një test të Covid-19, do të ndërpritet që prej nesër, tha prof. Dr Darija Kisic Tepavcevic, epidemiologe dhe anëtare e Shtabit të Krizave të Qeverisë për luftën kundër koronavirus.

Ata që kanë hyrë në vend deri më tani, dhe janë në izolim për 14 ditë nga momenti i hyrjes, do t’i ndërpritet vetë izolimi.

----

– Në Serbi, jo gjithçka do t’i lihet rastësisë. Vëzhgimi aktiv epidemiologjik i të gjithë personave që plotësojnë indikacionet e një rasti të infeksionit të virusit është ende në fuqi. Kjo praktikisht do të thotë që të gjithë ata që marrin simptoma të infeksionit do të vazhdojnë të testohen.

Nëse rezultatet e analizës janë pozitive, ato do të vendosen në institucionet e kujdesit shëndetësor, varësisht nga ashpërsia e figurës klinike. Nëse nuk kanë simptoma ose janë të butë, persona të tillë shkojnë për trajtim në qendrat e përkohshme kovid. Dhe, nëse teza e tyre është tabloja klinike, atëherë në spital – thotë për “Kurir” Dr. Kisic Tepavceviç shton se izolimi në shtëpi për njerëz të tillë, pasi një variant nuk është ende i mundur. Në të njëjtën kohë, siç shpjegoi ajo, përfundimi i përgjithshëm është se situata epidemiologjike në Serbi është e qëndrueshme dhe se tendenca e zvogëlimit të incidencës së viruseve në të gjitha rajonet vazhdon.

----- ----