Ballina AKTUALE Taxistat i mirëpresin subvencionet prej 8000€, por nuk ka kushte t’i shfrytzojnë

Taxistat i mirëpresin subvencionet prej 8000€, por nuk ka kushte t’i shfrytzojnë

338
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Sot, Komuna e Bujanocit, si dhe portali jonë informoi taxistat e Komunës sonë rreth aplikimit për shfrytëzimin e subvencioneve për ta.

– Drejtuesit e taksistëve në Bujanoc u informuan siç duhet për mundësinë e ofruar nga shteti në formën e një subvencioni prej 8,000 eurosh për blerjen e makinave të reja, por ndërsa mirëpritën qëllimin, ata me të cilët folëm thanë që nuk e njihnin një koleg që do të aplikonte për subvencion, por thanë “nuk është për të varfërit ”.

Çfarë makine të re, kjo është për ata në Nish dhe Beograd – thotë një shofer taksie nga Bujanoci i cili ka 20 vjet në biznes.

Megjithëse, siç thonë ata, shifra prej 8,000 eurove në fillim dukej joshëse, kushtet për të shfrytzuar të drejtën e subvencionit së shpejti i shtynë ata të mendojnë se nuk kishte asgjë prej saj, të paktën në Bujanoc.

Një njoftim i Ministrisë së Transportit, i ndarë nga inspektorët e taksave të trafikut lokal në ditët e kaluara, thotë se një automjet i ri duhet të ketë një vlerë prej të paktën 13,000 €, dhe ndihma buxhetore jepet për blerjen e makinave që kanë “plotësisht elektrike, hibride ose fuqinë në gaz natyror të ngjeshur “ose” përmbushin të paktën standardin e emetimit Euro 6 “.

Gjithashtu, para se të paguajë një subvencion, një shofer taksie është i detyruar të paguajë të paktën 15 përqind të çmimit të blerjes totale të një automjeti të ri për pjesëmarrje në një hua ose qira me qëllim të veçantë.

Drejtuesit e taksistëve gjithashtu do të duhet të japin prova se ata kanë shlyer të gjitha borxhet e tyre, d.m.th., ata kanë lidhur një marrëveshje ripërtëritjeje për pagimin e borxhit tatimor, por se borxhi nuk mund të arrijë më shumë se 500,000 dinarë.

– Ka shofer taksie në Bujanoc që punon në përqindje 20 përqind, të pa raportuar, pa kontribut, fitojnë 200 euro në muaj, drejtojnë një makinë 30 vjeç e cila nuk vlen as 500 euro, pra çfarë lloji subvencioni për blerjen e një “makinë hibride” është për të ëndërruar, ose unë që punoj në të zezë – thotë një tjetër shofer taksie.

Ata të dy pajtohen që vendimi për subvencione nuk është i keq dhe ata mendojnë se një numër i madh i kolegëve të tyre nga qytetet e mëdha, dhe ka 17.500 transportues taksi të regjistruar në Serbi, do të përfitojnë nga ky përfitim, por ata përfundojnë se “ky është Bujanoci, nuk ka asnjë prej këtu”.

---- ----
----
-----
-----