Ballina Lajme vendore Stankoviq: Mbledhja e kryesisë të trupit koordinues në muajin Shkurtë

Stankoviq: Mbledhja e kryesisë të trupit koordinues në muajin Shkurtë

103
SHPËRNDAJE
Foto: Kurir/Dragana Udovičić
Foto: Kurir/Dragana Udovičić
- Sponsor gjeneral -

Zoran Stankoviq, kryetar I Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë deklaroi për FoNet se këto tre komuna do të marrin rreth dy milion euro nga buxheti I Republikës së Serbisë këtë vit, përmes Trupit Koordinues.

Ai vuri në dukje se mbledhja e Kryesisë së Trupit Koordinues do të mbahet në shkurt, dhe pastaj ato mjete do të shpërndahen në përqindjen e zakonshme, dhe shtoi se, përveç atyre parave, ka disa milion dinarë që mund të ndahen në situata të tilla si përmbytjet dhe dëmtimi i rrugëve dhe  urave, gjë që ka ndodhur tani, shkruan Danas.

I pyetur nëse autoritetet lokale kanë një detyrim për të investuar paratë që marrin nga Trupi Koordinues në mënyrë të barabartë në të gjitha bashkësitë që jetojnë në ato komuna, Stankoviq tha se kuvendet komunale marrin një vendim se sa nga ato para do të shpenzohen në një zonë të caktuar, përkatësisht në zona me me strukturat të ndryshme nacionale.

“Ne do të insistojmë dhe do të bëjmë kujdes të veçantë për të shpërndarë ato para në bazë të rregullave që u miratuan në periudhën e mëparshme dhe ne nuk do të lejojmë që të ketë majorizime”.  Bashkësitë do të përfaqësohen në përputhje me strukturën kombëtare, por edhe me nevojat që shprehen në zona të caktuara në ato komuna, “tha Stankoviq

Këtë vit, për herë të parë në Bujanoc, u shkel parimi i dakorduar I investimit në komunitetet shqiptare dhe serbe, i cili ishte 60:40 përqind.

Në buxhetin e këtij viti, qeveria lokale, e cila përbëhet vetëm nga partitë shqiptare, me mbështetjen e një këshilltari rom, vendosi që 83 milion dinarë do të investohen në projekte në zonat shqiptare, dhe vetëm gjashtë milion e gjysmë në zonat serbe në Bujanoc.

---- ----
----
----- ----
-----