Ballina Lajme Sot pritet të hiqet Gjendja e Jashtëzakonshme, por çka do të mbetet...

Sot pritet të hiqet Gjendja e Jashtëzakonshme, por çka do të mbetet në fuqi?

896
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Parlamenti serb sot do të shqyrtojë Propozim Vendim për heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme, të paraqitur nga Qeveria e Serbisë.

Heqja e një gjendje të jashtëzakonshme, duke përfshirë orën policore, nuk do të thotë që disa masa të paraqitura gjatë luftës kundër virusit koronar nuk do të mbeten në fuqi. Doreza dhe maska do të kërkohen në transportin publik, por edhe në restorante dhe kafene, distanca fizike do të mbetet në fuqi, ndalimi i tubimeve publike, pa mësime në shkolla – do të ketë arsimim në distancë, nuk do kinema dhe teatro.

----

Epidemiologu i stafit të krizave, Predrag Kon tha kohët e fundit se gjendja e jashtëzakonshme në Serbi ishte hequr, por se mbeti epidemia e një rëndësie të veçantë, si dhe pandemia nga Organizata Botërore e Shëndetit, e cila përfshin edhe masa emergjente.

Mbajtja e një distancë prej dy metrash mbetet në fuqi, kontaktet do të duhet të shmangen – përqafimet, shtrëngimet e duarve, ata mbi 65 vjeç do të jenë në gjendje të lëvizin sa herë që dëshirojnë, por rekomandohet që ata të vazhdojnë të kalojnë më shumë kohë në shtëpitë e tyre.

Ecja lejohet, por jo në një grup.

Festimet si dasma, pagëzimet, ditëlindjet do të lejohen nga 15 qershori.

----- ----