Ballina Lajme nacionale Sot dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat

Sot dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat

13
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

 

Dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat ka filluar të shënohej për herë të parë në vitin 1989, pas një thirrje nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara për një kulturë globale të ndërgjegjësimit ndaj rreziqeve dhe zvogëlimit të katastrofave.

Ajo mbahet çdo 13 tetor dhe është e përqendruar te njerëzit dhe i orientuar drejt veprimit në qasjen e tij për uljen e rrezikut nga katastrofat në shkallë të vogël dhe të gjerë natyrore, si dhe rreziqet teknologjike dhe biologjike.

Në vitin 2015, në Konferencën e tretë botërore të OKB-së për reduktimin e rrezikut nga katastrofat në Sendai – Japoni, komuniteti ndërkombëtar ka thënë se katastrofat godasin më shumë nivelin lokal, me potencialin për të shkaktuar humbje të jetës dhe trazira të mëdha shoqërore dhe ekonomike.

Rreziqet nga katastrofat e papritura zhvendosin miliona njerëz çdo vit. Fatkeqësitë, shumë prej të cilave përkeqësohen nga ndryshimi i klimës kanë një ndikim negativ në investimet në zhvillimin e qëndrueshëm dhe rezultatet e dëshiruara.

The post Sot dita ndërkombëtare për reduktimin e rrezikut nga katastrofat appeared first on RTV21.

---- ----
----
----- ----
-----