Ballina Shëndetësi Si të mbroni sytë nga kompjuteri dhe ekrani celular

Si të mbroni sytë nga kompjuteri dhe ekrani celular

23
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Kjo mund të çojë në probleme të syrit pasi sytë tuaj janë të ekspozuar ndaj ekraneve digjitale për periudha të gjata.

Hapat që mund të përpiqeni të ruani shëndetin e syve tuaj shkruan “Parenting.firstcry” dhe të zvogëloni tendosjen digjitale të syve përfshijnë:

Bëni një test gjithëpërfshirës të syve

Instituti Kombëtar i Sigurisë dhe Shëndetit në Punë thotë se njerëzit që përdorin kompjuterin duhet të kontrollojnë sytë para se të fillojnë të përdorin kompjuterin.

Ata duhet ta bëjnë këtë çdo vit transmeton Gazeta Shneta.

Është gjithashtu e rëndësishme t’i tregoni mjekut tuaj të syrit se sa shpesh punoni në kompjuter.

Përdorni ndriçimin e duhur

Dritat e tepërta të ndritshme mund të shkaktojnë tendosje të syve.

Kështu që kur jeni në kompjuter, ndriçimi i ambientit të makinës duhet të jetë gjysmë i ndritshëm sesa shkëlqimi i dritave që gjenden në zyrën tuaj.

Ju gjithashtu mund ta poziciononi monitorin tuaj në mënyrë që të mos gjendeni para ose pas dritares.

Disa njerëz gjithashtu ndjehen më mirë kur shmangin dritat fluoreshente që janë sipër tyre.

Pra, në vend të kësaj, ju mund të përdorni një llambë dyshemeje në zyrën tuaj që jep ndriçim indirekte inkandeshente ose halogjen.

Rregullimi i cilësimeve të ekranit tuaj

Rregullimi do të ndihmojë në uljen e lodhjes dhe tendosjen e syve.

Madhësia dhe kontrasti i tekstit: kur lexoni një dokument të gjatë, provoni të rregulloni kontrastin dhe madhësinë e tekstit në një mënyrë të rehatshme.

Temperatura e ngjyrave: duhet të konsideroni gjithashtu uljen e temperaturës së ngjyrave. Bërja e kësaj do të ulë emetimin e sasive të mëdha të dritës blu dhe është e rehatshme për shikimin afatgjatë.

Ushtroni sytë

Përqendrimi ndaj një  punë  në  pajisje është një lloj tjetër i tendosjes së syve. Për të zvogëluar këtë gjendje, mund të shikoni larg nga kompjuteri çdo 20 minuta dhe të përqendroheni në një objekt tjetër.

Kjo relakson muskujt e syrit tuaj dhe ul lodhjen. Ju gjithashtu mund të provoni të shikoni në një objekt shumë larg dhe pastaj të shikoni diçka të ngushtë për 10 sekonda. Bëni këtë të paktën dhjetë herë.

---- ----
----
----- ----
-----