Ballina Shëndetësi Shumica dërrmuese e të rriturve në SHBA, dëshirojnë që cigarët të përmbajë...

Shumica dërrmuese e të rriturve në SHBA, dëshirojnë që cigarët të përmbajë më pak nikotinë

18
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Një hulumtim i vitit 2017, tregon se 34 milionë njerëz në SHBA, konsumojnë duhanin por vetëm 70% të tyre dëshirojnë të heqin dorë.

Nikotina nuk është  njëra prej faktorëve që e dëmton shëndetin në fund të fundit, por është përgjegjëse për varësinë që e krijon për cigare, dhe FDA mendon se nëse limitohet sasia e saj, 81 milionë jetë mund të shpetohen.

Efektet vdekjeprurëse të duhanit si dhe fushatat kundër pirjes, kanë arritur që të ulin dukshëm normat e duhanë pirjes.

“Kemi bërë nnjë progres shumë të mirë, sa i përket reduktimit të konsumimit të duhanit për gjatë gjysmë shekullit. Përveç nikotinës që gjendet me një masë të madhe në cigare, aty nuk përshkruhet se sa sheqeri, ose përbërës të tjerë mund të gjenden aty.

Cigaret e ndryshme mund të përmbajnë nga 7.6 mg nikotinë e deri tek 16mg nikotinë, varësishtë nga kompania. FDA dëshiron të i rregulloj nivelet e nikotinëes për të gjitha llojet e cigareve./Lajmi.net/

---- ---- ----
-----