Ballina AKTUALE Shtabi i krizave në Serbi, vendosi që masat që ishin në fuqi...

Shtabi i krizave në Serbi, vendosi që masat që ishin në fuqi gjatë fundjavës do të vlejnë nga e Mërkura

553
SHPËRNDAJE
Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic
Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic
- Sponsor gjeneral - -------

Kryeministria e Serbisë, Ana Brnabić, deklaroi pas seancës së Shtabit të Krizave se masat që ishin në fuqi fundjavën e kaluar do të vlejnë nga e mërkura në të hënën e ardhshme. Brnabic theksoi se ora policore nuk do të futet.

“Gjithçka po mbyllet nga sonte, kështu që do ta shohim nga e hëna. “Vetëm dyqanet ushqimore, farmacitë, pikat e karburantit do të funksionojnë, gjithçka që është e nevojshme për një jetë normale,” tha ajo, duke theksuar se masat mbështesin sektorin shëndetësor, Shkruan N1, transmeton Bujanoci.Net.

Sipas saj, u arrit një zgjidhje kompromisi – sepse masat janë të rrepta, por ato do të jenë në fuqi për pesë ditë, edhe pse pjesa mjekësore e Shtabit të Krizave kërkoi që ato të ishin të paktën 14 ditë.

“Nëse ato do të shtyhen nga e hëna e ardhshme varet nga të gjithë ne. Unë apeloj për disiplinë maksimale, për të kuptuar situatën e sektorit tonë shëndetësor dhe punonjësve shëndetësorë të cilët kanë punuar në rrethana jashtëzakonisht të vështira për një vit, të përpiqen t’i ndihmojnë ata dhe të përpiqen t’i mbrojnë ata dhe familjet e tyre nëse disa prej nesh nuk kanë tashmë mirëkuptim të mjaftueshëm. për të mbrojtur veten dhe familjet e tyre, “tha Brnabic.

Ajo shtoi se “kishte një bisedë të gjatë dhe të gjallë” në një përpjekje për të gjetur një ekuilibër midis tre gjërave – mbrojtja e punonjësve shëndetësorë, vendet e punës dhe mbështetja për ekonominë dhe shëndetin mendor të kombit.

Kryeministri i Serbisë tha se ata do të punojnë në rritjen e mëtejshme të kapacitetit për testim, përfshirë testimin në pikat kufitare.

“Ne do të flasim me të gjithë në ekonomi që janë të rrezikuar nga këto masa, bisedime shtesë me furnizues ushqimesh, por edhe muzikantë, fotografë që vuajnë për shkak të masave të tilla që janë të nevojshme,” tha ajo.

---- ----
-----