Ballina AKTUALE Shtabi i krizave në Serbi po e diskuton për ta bërë të...

Shtabi i krizave në Serbi po e diskuton për ta bërë të obligueshme vendosjen e maskës në publik

599
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Nëse në dhjetë ditët e ardhshme ka një kërcim më drastik në numrin e të infektuarve me virusin korona, vëmendja më serioze i jepet kthimit të masave shtrënguese, ose prezantimit të disa të reja, dhe e para prej tyre mund të jetë detyrimi për të veshur maskë!

Kujtohet që masat e urgjencës të bazuara në epideminë e deklaruar të virusit korona janë ende në fuqi, dhe autoritetet mund të përdorin këtë hap pa asnjë problem, nëse e gjykojnë të nevojshme. Dhe masa e gjobës për shkeljen e saj do të arrinte në 20,000 dinarë.

----

Nëse shteti miraton një dekret që veshja e maska është e detyrueshme, të gjithë do të duhet ta respektojnë atë sepse epidemia ende vazhdon, dhe Ligji për Mbrojtjen e Popullsisë nga

Sëmundjet Infektive është në fuqi.

Policia komunale do të shkruajë gjobë për të gjithë ata që nuk do të mbajnë maskë, dhe një gjyqtar kundërvajtës do të jetë përgjegjës për ta. Maska më pas do të duhet të vishen në kafene, qendra tregtare, zyra postare, banka, dyqane, transport publik … Gjithashtu, ato do të duhej të visheshin në tubime të mëdha që organizohen jashtë – tha për “Informer” epidemiologu Dr Zoran. Radovanoviç transmeton Bujanoci.Net. /bujanoci.net/

----- ----