Ballina Lajme Shqiptarit nga Kosova i konfiskohen mbi 50.000 chf (franga) në kufirin Horgosh

Shqiptarit nga Kosova i konfiskohen mbi 50.000 chf (franga) në kufirin Horgosh

334
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Shqiptarit nga Kosova i konfiskohen mbi 50.000 chf në VK Horgosh

Në vendkalimin kufitarë në Horgosh doganierët ka parandaluar një shum parash në vlerë rreth 50.000 chf të cilat nuk ishin deklaruar paraprakisht.

----

Kjo vepër penale me valut të huaj ka ndodhur më 11 qershor, kur në VK Horgosh në drejtim të Kosovës po udhëtonin me veturën luksoze Mercedes me targa zvicerane 51 vjeçari me nënshtetësinë austriake me kombësi shqiptare dhe 40 vjeçari me kombësi shqiptare me dokumente kosovare.

Në pyetjen e doganierëve nëse kanë diç për të paraqitur, ata janë përgjigjur se kanë vetëm gjërat personale dhe 15.000. chf.

Megjithate policia kishte vendosur që të kryejnë një kontroll më të detajuar dhe kish8n gjetur 60.000 chf ne kartmonedha prej 1000chf, të cilat nuk ishin deklaruar.

Tek udhëtarët gjithashtu janë gjetur edhe 9.000 chf, kështu që doganierët ia kan kthyer shumën e lejuar nga 10.000 chf, ndërsa pjesa tjetër në vlerë prej 52.500 chf është konfiskuar deri në përfundim e rastit penal.

----- ----