Ballina Lajme nacionale SHMP “Jahja Kemal” shpall konkurs për ndarjen e bursave për arsimin e...

SHMP “Jahja Kemal” shpall konkurs për ndarjen e bursave për arsimin e mesëm

14
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral - -------

Shkup, 8 prill – SHMP “Jahja Kemal” shpall konkurs për ndarjen e bursave për arsimin e mesëm. Testimi për burse do të mbahet më 9 maj të vitit 2021 në ora 11:00 (Shkup, Tetovë-Bogovinë, Strugë).

Nxënësit nga klasa e nëntë mund të aplikojnë për konkurs në faqen e kolegjit deri më 7 maj të vitit 2021.

Testimi për burse: do t’u përgjigjet pyetjeve të matematikës, kulturës së përgjithshme dhe pyetjeve të inteligjencës; Testimi për bursë do të zhvillohet në gjuhet maqedonase, shqip, turqisht dhe anglisht; njohja e gjuhës angleze dhe turke nuk është e nevojshme për testim, njoftojnë nga SHMP “Jahja Kemal”.

Nëse studentët renditen në 25 vendet e para të testimit, ata do të marrin zbritje në shumën e shkollimit (veçanërisht për Shkupin, Tetovë-Bogovinje dhe Strugë), sipas sa vijon:

Vendi i parë 100 për qind, vendi i 4-të 70 për qind, vendi 10-13 40 për qind,

Vendi i 2-të 90 për qind, vendi 5-6 60 për qind, vendi 14-19 30 për qind,

Vendi i 3-të 80 për qind, vendi 7-9 50 për qind, vendi 15-25 20 për qind.

The post SHMP “Jahja Kemal” shpall konkurs për ndarjen e bursave për arsimin e mesëm appeared first on KOHA.

---- ----
-----