Ballina Shëndetësi Shenjat që tregojnë se truri juaj mund të jetë në rrezik

Shenjat që tregojnë se truri juaj mund të jetë në rrezik

15
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Lajmi i Fundit
Shenjat që tregojnë se truri juaj mund të jetë në rrezik

Mund të ketë shumë arsye pse mund të përjetojmë dhimbje koke, por është e rëndësishme të njohim ndryshimet në ndjeshmëri. Një aneurizëm e trurit është më e zakonshme sesa mund të mendoni.

Një lloj i përgjithshëm i aneurizmës së trurit,  një aneurizëm cerebrale e trurit , shfaq shenja të ënjtjes në një enë gjaku para se të çahet.

Në mënyrë që të shmangni ndërlikimet ndonjëherë fatale si hemorragjia kur një enë gjaku çahet, është thelbësore të merrni parasysh shenjat graduale që diçka jonormale mund të zhvillohet në modelet e rrjedhjes së gjakut të trurit tuaj. Këtu janë pesë shenja paralajmëruese që mund të jeni në prag të aneurizmës së trurit.

Dhimbje sipër dhe prapa syrit

Ndërsa shumica e aneurizmave cerebral nuk shfaqin shenja derisa të bëhen të mëdha, një shenjë treguese se mund të keni një prishje të një ene gjaku e cila ushtron presion në indet dhe nervat, të tilla si ato rreth syrit.

Ndryshimet e shikimit ose shikimi i dyfishtë

Ndërsa një aneurizëm cerebral mund të ushtrojë presion mbi ndjeshmërinë ose ndjenjën e syrit, ajo gjithashtu mund të çojë në ndryshime në funksionimin e tij. Dikush mund të përjetojë ndryshime të shikimit si, shikim i dyfishtë papritmas ose gradualisht ndërsa aneurizma ushtron presion në ind.

Mpirje ose dobësi

Ashtu si një aneurizëm në rritje dhe së shpejti deri në këputje ushtron presion mbi indet dhe nervat e syrit, ajo gjithashtu mund të shkaktojë mpirje dhe dobësi në fytyrë. Gjithashtu mund të çojë në paralizë të fytyrës.

Dhimbje koke

Ndonjëherë një aneurizëm mund të rrjedhë një sasi e vogël e gjakut në tru. Dhimbja e kokës mund të rezultojnë nga një aneurizëm që pëson një rrjedhje të vogël, ditë ose javë para një këputje të konsiderueshme.

Një dhimbje koke e papritur, e rëndë

Kur një enë gjaku është çarë si rezultat i një aneurizmi cerebral të trurit, ju do të përjetoni një dhimbje koke të papritur dhe të rëndë që ndihet si “dhimbja e kokës më e keqe e jetës tuaj”. Ju gjithashtu mund të përjetoni nauze, kriza, ndjeshmëri ndaj dritës ose humbje të vetëdijes për pak kohë ose për një periudhë të zgjatur kohe.

Shenjat që tregojnë se truri juaj mund të jetë në rrezik
Zenilda Beqaj

---- ----
----
----- ----
-----