Ballina Lajme nacionale Shefja e Zyrës së BE-së jep lajmin e fundit për liberalizimin e...

Shefja e Zyrës së BE-së jep lajmin e fundit për liberalizimin e vizave

46
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Liberalizimi i vizave vazhdon të jetë ҫështje e pazgjidhur për Kosovën.

Natalya Apostolova, shefe e Zyrës së BE-së në Kosovë ka thënë se Kosova i ka përmbushur 95 kritere që janë kërkuar nga Komisioni, por derisa koha kalon, të gjitha këto 95 kritere duhet mbajtur.

“Sa herë që pyetem për liberalizimin e vizave, unë kërkoj që të ketë durim. E di që durimi ka kufi, por kam një mesazh të rëndësishëm që dua t’ua jap edhe qeverisë dhe institucioneve”, ka thënë Apostolova në KTV.

Ajo ka treguar se Kosova i ka përmbushur 95 kritere që janë kërkuar nga Komisioni, por derisa koha kalon, të gjitha këto 95 kritere duhet mbajtur.

“Këto kritere janë vendosur për ta afruar Kosovën me standardet evropiane në luftimin e korrupsionit e krimit të organizuar. Ajo që duhet është që kriteret të mirëmbahen, sepse vetëm në këtë mënyrë shtetet anëtare të BE-së do të binden që Kosova është e gatshme të fitojë liberalizimin e vizave”, ka thënë ajo.

---- ---- ----
-----