Ballina AKTUALE Serbi: Nga 1 Prilli Rriten Rrogat Për Punëtorët Shëndetësor

Serbi: Nga 1 Prilli Rriten Rrogat Për Punëtorët Shëndetësor

1546
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Presidenti i Serbis, Aleksander Vuçiq, ka thënë se të gjithë punëtorëve shëndetësor nga 1 prilli të hyrat do t’ju rriten për 10 përqind.Presidenti tha se rritje të pagës do të kenë të gjithë punëtorët shëndetësor, nga shoferët, stomatologët, mjekët specialist etj.

Ai kishte thënë se ishin dakorduar me kryeministren Ana Bërnabiq se punëtorët shëndetësor shteti do të i faliminderoj për mundin e madhërishëm në luftën kundër coronavirusit.

Sipas një përllogaritje, motrat medicionale dhe teknikët me shkollë të mesme të cilët punojn në repartet infektive, baza momentale e të cilëve momentalisht është 49.242 dinar, do të përfitojn rritje për rreth 5.000 dinar.

----

Në anën tjetër mjekët specialist mund të llogarisin në rritje të përgjithshme prej minimum rreth 9.000 dinar. Paga bazë e tyre, pa shtesa është 96.262 dinar.

Me këtë rritje, paga e tyre me shtesa mund të arrij deri në 115 mijë dinar, që do të ishte rritje për rreth 15 mijë dinar.

----- ----