Ballina Lajme nacionale Rregullat e reja/ Nga nesër maska në Kosovë është e detyruar që...

Rregullat e reja/ Nga nesër maska në Kosovë është e detyruar që të mbahet

100
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Nga dita e nesërme ne Kosovë do të aplikohen masa të reja në përpjekje për të ndalur COVID-19. Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka paralajmëruar masat e reja të vendosura nga autoritetet e vendit, në luftë me koronavirusit, ky personave fizik u lejohet të dalin vetëm për një orë e gjysmë në ditë, në bazë të numrave të letërnjoftimit.

----

Vendimet e prezantuara në konferencë për media do të zgjasin deri më 4 maj. Ndër të tjera thuhet se secili person që del jashtë është i obliguar të ketë maskë.

Këto janë disa nga masat e vendosura nga Ministria e Shëndetësisë:Secili person që del jashtë është i obliguar të vendosë maskën.

Ndalohet qarkullimi i personave fizik nga shtëpitë e tyre, përveç rasteve me furnizim me mallra të domosdoshme dhe atë 1 orë e gjysmë në ditë.

Gjatë qarkullimit të personave fizik nuk lejohet të shoqërohen nga të tjerët, vetëm në rastet e personave me aftësi të kufizuar.

Ndalohet dalja e personave mbi moshën 65 vjeçare. Ndalohet qarkullimi i personave fizik, vetëm në rast se kanë nevojë për trajtim mjekësor.

Ndalohet qarkullimi i personave fizik, vetëm në rast se ndonjë është viktimë e dhunës fizike. Ndalohet takimi mes personave, vizitat familjare, shoqërore e të tjera.

----- ----