Ballina LifeBizare Rosë apo lepur? Iluzioni që po “çmend” rrjetin por tregon shumë për...

Rosë apo lepur? Iluzioni që po “çmend” rrjetin por tregon shumë për personalitetin tuaj

94
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Është bërë iluzion optik për të trajnuar trurin tuaj, por kjo do të thotë shumë për kreativitetin që keni.

Nuk ka asnjë përgjigje të drejtë ose të gabuar kur bëhet fjalë për një iluzion optik. Më sipër, kemi zbuluar një foto që thotë shumë për personalitetin tuaj. Ajo përfshin një rosë ose një lepur, që mund të përcaktojë se sa kreativ jeni.

Pra, çfarë po shihni?

Vizatimi i lepurit-rosë u përdor për herë të parë nga psikologu amerikan Joseph Jastrow në 1899 për të bërë të qartë se perceptimi nuk është vetëm ajo që e sheh, por edhe një aktivitet mendor.
Hulumtimi i tij u bazua në atë se sa shpejt mund të shihet kafsha e dytë dhe sa shpejt pjesëmarrësit ndryshojnë perceptimin e tyre për të kaluar në dyshimin midis të dy kafshëve.
Sa më shpejt që ta bëni këtë, aq më shpejt funksionon truri juaj dhe aq më kreativ jeni.
Ndërkohë, rezultatet e testit duket se kanë ndryshuar varësisht nga koha e vitit.
Gjatë periudhës së Pashkëve, njerëzit kanë më shumë gjasa të shohin një lepur me shikimin e parë, por në tetor rosa është më e zakonshme.
Imazhi u botua së pari në mënyrë anonime në një revistë gjermane të quajtur “Fliegende Blatter”.
Personi mesatar merr 1 minutë dhe 14 sekonda për të zgjidhur këtë mister, po ju a mund ta bëni më shpejt?

---- ----
-----