Ballina Lajme vendore Ramize Ismajli ju drejtohet parlamentit Evropian për qështjen e fshirjes së Shqiptarëve...

Ramize Ismajli ju drejtohet parlamentit Evropian për qështjen e fshirjes së Shqiptarëve në Luginë

364
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Sot parlamentit Evropian ju është drejtuar, Ramize Ismajli, e cila i ka shkruar për shkeljen e të drejtave të Shqiptarëve në jugun e Serbies, konkretisht në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, për qështjen e fshirjes së adresave të banimit dhe nga shlyerja nga regjistri civil.

Serbia viteve të fundit ka fshier një numër të madhë të banorëve të cilët përkohësisht jan vendosur në shtetet tjera, ku shum nga ta do të humbin edhe të drejtën e trashigimies në patundëshmëri më vonë thuhet nga analistë në Republikën e Kosovës.

Andaj sot ju është drejtuar në parlamentin Europian Ramize Ismajli, aktiviste në të drejtat e njeriut në Norvegji, duke i treguar për problemet e Shqiptarëve të cilët po ballafaqohen në Serbi.

---- ----
----
-----
-----