Ballina Lajme nacionale Presidenti dekreton gradimin dhe emërimin e gjeneralëve të Ushtrisë së Kosovës

Presidenti dekreton gradimin dhe emërimin e gjeneralëve të Ushtrisë së Kosovës

35
SHPËRNDAJE

Është bërë emërimi dhe gradimi i gjeneralëve të FSK-së nga presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në mbështetje të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, Ligjit për Ministrinë e Mbrojtjes dhe Ligjit për Forcën e Sigurisë, ka bërë emërimin dhe gradimin e gjeneralëve të FSK-së, si më poshtë:

Gjeneral brigade Enver Cikaqi, gradohet në gradën Gjeneralmajor i FSK-së dhe emërohet Zëvendëskomandant i FSK-së;

Gjeneralmajor Bashkim Jashari emërohet Inspektor gjeneral në kuadër të Ministrisë së Mbrojtjes;

Gjeneralmajor Gëzim Hazrolli emërohet Drejtor i Drejtorisë së Inteligjencës në Ministrinë e Mbrojtjes;

Gjeneral brigade Nazmi Brahimaj emërohet Drejtor i Drejtorisë së Burimeve Njerëzore në Ministrinë e Mbrojtjes;

Gjeneral brigade Fadil Hadërgjonaj emërohet Komandant i Komandës së Forcave Tokësore të FSK-së;

Gjeneral brigade Xhevahir Geci emërohet Komandant i Komandës së Gardës Kombëtare të FSK-së;

Gjeneral brigade Naim Haziri emërohet Komandant i Komandës së Logjistikës së FSK-së;

Gjeneral brigade Irfete Spahiu emërohet Komandant i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes së FSK-së; dhe

Kolonel Jeton Dreshaj gradohet në gradën Gjeneral brigade i FSK-së dhe emërohet Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FSK-së.

Dekretimi dhe emërimi i gjeneralëve të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Ushtrisë së Kosovës – FSK, ka hyrë në fuqi dje, më 12 gusht 2019.

-----