Ballina Lajme nacionale Prangoset një polic në Gjakovë, ja ҫfarë ndodhi me tre të tjerë

Prangoset një polic në Gjakovë, ja ҫfarë ndodhi me tre të tjerë

30
SHPËRNDAJE

Një polic është prangosur në Gjakovë dhe tre të tjerë janë suspenduar.

Inspektorati Policor i Kosovës në dy raste të ndara ka realizuar disa veprime hetimore në konsultim edhe me prokuroritë kompetente.

Si rezultat i hetimeve të suksesshme, IPK njofton se në njërin rast është prangosur një zyrtar policor kurse në rastin tjetër është dhënë rekomandimi për suspendimin e tre punonjësve të PK-së.

Prangosja i zyrtarit policor është realizuar sot në orët e mbrëmjes ku hetuesit e Inspektoratit Policor të Kosovës kanë prangosur një të dyshuar (rreshter policor në Drejtorinë Rajonale të Gjakovës) me dyshimin se i njëjti ka kryer veprën penale kanosje.

Arrestimit i kanë paraprirë veprimet hetimore kurse të dyshuarit tashmë të prangosur me vendim të prokurorit të shtetit të dyshuarit i është caktuar masa e ndalimit policor për 48 orë deri në vazhdimin e procedurave të tjera gjyqësore.

Rasti tjetër është realizuar sot në Prishtinë ku IPK-ja ka pranuar informacion se tre zyrtarë policorë kanë qenë të përfshirë në një incident pas një mosmarrëveshje mes njërit tjetrit.

Hetuesit e IPK-së kanë reaguar menjëherë posa e kanë pranuar informacionin dhe të njëjtit janë duke ndërmarrë akoma veprime hetimore në teren konform autorizimeve ligjore të IPK-së dhe konsultimeve nga prokurori kompetent.

Lidhur me rastin e njëjtë, si pjesë e procedurave administrative dhe hetimore, IPK ka rekomanduar Policisë së Kosovës suspendimin e tre zyrtarëve policorë të përfshirë si të dyshuar në këtë rast.

-----