Ballina AKTUALE Përfundon takimi i liderve shqiptar të Luginës me Presidentin Vuçiq, këto janë...

Përfundon takimi i liderve shqiptar të Luginës me Presidentin Vuçiq, këto janë kërkesat..(DOK)

940
SHPËRNDAJE

Ka përfunduar takimi i sotshëm mes ADSH- Lugina e Bashkuar e cila i mori 3 deputet shqiptar dhe Aleksander Vuçiq, Presidentit të Serbis njëkohësisht fituesi i mbi 60% të zgjedhjeve në Serbi.

Deputetet shqiptar u paraqiten me këto kërkesa në takim:

Kërkesat e Alternativa Demokratike Shqiptare drejtuar presidentit Vuçiq

*Integrimi i shqiptarëve në institucionet shtetërore

*Zgjidhja e problemeve në arsim

*zhvillim ekonomik të regjionit

*çështja e institucioneve gjyqësore

*Integrim të plotë të shqiptarëve në Trupin Koordinues

Shqiptarët e bashkuar të Luginës në letrën drejtuar presidentit Vuçiq kanë shkruar se janë të interesuar gjithashtu për:

1. Ministri i Ministrisë së pushtetit lokal

2. Ndihmës Ministrin e Ekonomise

3. Sekretarin shtetror në Ministrinë e Arsimit

4. Kryetarin e Trupit Koordinues

----- ----- ----- -----