Ballina Lajme Bota/Rajoni NXJERRJA E KARBONIT DHE ULJEN E EMETIMEVE: Abu Dhabi i ka sytë...

NXJERRJA E KARBONIT DHE ULJEN E EMETIMEVE: Abu Dhabi i ka sytë nga partnerë të rinj

17
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Kompania kombëtare e Naftës në Abu Dhabi po shikon mundësitë për partneritete të reja në teknologjinë e nxjerrjes së karbonit, në një kohë që rritja e çmimeve të naftës rifreskon përqendrimin në strategjitë e mëdha të zbutjes së klimës së naftës. Drejtori Menaxherial i ADNOC, si dhe Drejtori Ekzekutiv i Grupit, pret që kërkesa e naftës të rritet mbi nivelet që ishte përpara pandemisë së COVID. Kjo, deri në fund të vitit 2021.

Teknologjia e kapjes dhe magazinimit të karbonit synon të zvogëlojë nivelin e karbonit që çlirohet në atmosferë, përmes gjenerimit të energjisë konvencionale dhe proceseve industriale. Kjo, duke ruajtur mbeturinat e karbonit në një vend ku nuk hyjnë në atmosferë, zakonisht nën tokë. Magazinimi afatgjatë i karbonit është një koncept mjaft i ri dhe aspektet e tij mjedisore, ekonomike dhe teknike janë ende duke u debatuar.

ADNOC, i cili pompon më shumë se 3 milion fuçi naftë në ditë, është zotuar të ulë emetimet e tij të gazrave serë dhe të rrisë depozitimin e CO2. Kompania bashkohet me një listë të gjatë të drejtorive të mëdha të naftës, që janë nën presionin çdo herë e më në rritje për të shpejtuar përpjekjet klimatike, ndërsa çmimet më të larta e vendosin industrinë në një rrugë më të qëndrueshme.

The post NXJERRJA E KARBONIT DHE ULJEN E EMETIMEVE: Abu Dhabi i ka sytë nga partnerë të rinj appeared first on KOHA.

---- ----
-----