Ballina Teknologji Nuk e keni ditur këtë fakt: “Apple” dhe “Samsung”, telefonat më të...

Nuk e keni ditur këtë fakt: “Apple” dhe “Samsung”, telefonat më të rrezikshëm

33
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

“Apple” dhe “Samsung”, telefonat më të rrezikshëm.

“Iphone 7″ dhe Samusung Galaxy s8” përcjellin dyfishë më shumë rrezatim sesa që është e lejuar.

Telefonat e mençur më të njohur, duke përfshirë ‘Iphon 7” dhe “Samasung Galaxy s8” , lëshojnë më së shumti rrezatim sesa çdo paisje tjetër, madje përtej asaj se çka konsiderohet e sigurt nga rregullatorët amerikanë, zbulon një hetim i Chicago Tribune.

Telefonat përdorin rrezatimin radiofrekuencë (Rf) për të transmetuar sinjale, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Janë frekuencë më të ulëta sesa ato të njohura si kancerogjene, por pa marr parasysh sesa janë, ekspozimi i përditshëm ndaj tyre mund të jenë të dëmshme për njerëzit.

Hetimet kanë zbuluar se të gjithë telefonat kuptohet që janë të rrezikshëm dhe që transmetojnë këto rrezatime, mirëpo Iphone 7 dhe Galaxy s8 dhe disa modele tjera i tejkalojnë kufijtë.

Rrezatimi tek Iphone 7 ishte shumë më i lartë sesa që raportuan kompania dhe tani komisioni federal i komunikimit në Amerikë është duke e hetuar këtë problem.

Ekspozimi ndaj këtij rrezatimi, madje edhe nëse është me valë të vogla, kanë potencial të depërtojnë në lëkurë dhe të dëmtojnë ADN, të shkaktojë kancer dhe probleme tjera shëndetësore. Nga xhepi Iphone 7 ka lëshuar rrezatim midis dy dhe katër herë më shumë sesa lejojnë udhëzimet nga komisioni federal i komunikimit.

---- ----
-----