Ballina Lajme nacionale Njoftim për turistët kosovarë në Ulqin: Ja pse duhet të pajiseni me...

Njoftim për turistët kosovarë në Ulqin: Ja pse duhet të pajiseni me kartonin e turistit

48
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Detaje se pse duhet të pajiseni me kartonin e turistit gjatë qëndrimit në Ulqin.

Dje policia e Malit të Zi ka dënuar me një gjobë prej 40 eurove turistët nga Kosova që nuk kanë paguar taksën turistike, që është vënë nga Zyra e Turizmit në Komunën e Ulqinit.

Dënimi i turistëve që s’e kanë paguar këtë taksën u bë në pikë kalimin kufitar në Sukobinë.

Kjo zyre kishte paralajmëruar se të gjitha ata turistë që nuk e paguajnë taksën do të gjobiten deri në 150 euro dhe kanë kërkuar nga gjithë vizitorët se me të hyrë në këtë vend duhet të raportojnë tek qiradhënësi vendqëndrimin e tyre dhe të pajisën me kartonin identifikues, i cili behët për sigurinë e vizitorëve me një taksë prej 70 centë në ditë për të rritur ndërsa për fëmijë nuk është e obliguar taksa e banimit.

“Kjo është kryesisht për shkak të sigurisë së vetë vizitorëve, si dhe interesave të pronarëve. Obligimi ligjor është të regjistrohet një leje qëndrimi dhe shuma e tatimit 70 cent në Ulqin është më e ulëta në rajon”, thotë kjo zyre, përcjell Telegrafi.

Zyra e Turizmit ka bërë të ditur se në rast se policia u kërkon kartonin e lejes së qëndrimit atëherë në mungesë të tij do të pasoj gjoba me 150 euro, kurse për qiraxhinjtë ulqinak dënimi do jetë nga 150 euro deri 500 euro, ndërsa për hotelet dënimi do të jetë nga 500 euro deri 3,000 euro, andaj turistët janë të obliguar që kartonin ta mbajnë me vete.

Që të mos dënoheni, Zyra e Turizmit në Ulqin tregon detajet se pse turistët duhet të pajisën gjatë qëndrimit në pushime.

“Kartoni identifikues shërben për evidentimin e çdo turisti në Komunën e Ulqinit; kartoni identifikues shërben për sigurinë e çdo turisti dhe qiradhënësi; kartoni identifikues është i nevojshëm për kalimin e kufirit; dhe të gjithë turistët janë të obliguar ta kenë kartonin identifikues me vete”, thuhet në njoftimin e kësaj zyre.

“Kartoni identifikues që nuk e ka logon dhe vulën e Zyrës së Turizmit është i pavlefshëm”, vijon njoftimi.

Aktualisht në Ulqin janë të lajmëruar rreth 22 mijë vizitorë nga 13 mijë që kanë qenë në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

---- ----
----
-----
-----