Ballina Lajme Bota/Rajoni Njihuni me plazhin shqiptar që po braktiset nga pushuesit

Njihuni me plazhin shqiptar që po braktiset nga pushuesit

35
SHPËRNDAJE

Shqipëria ende vazhdon të përballet me mungesë të energjisë elektike.

Jemi në mes të sezonit turistik dhe plazhi i Tales është krejtësisht i boshatisur. Shkak për këtë është bërë mungesa e energjisë elektrike e cila i ka detyruar pushuesit të kërkojnë për alternativa të tjera.

Kjo është zhurma me të cilën zgjohen çdo mëngjes pushuesit në plazhin e Tales. Energjia elektrike mungon dhe gjeneratorët janë e vetmja alternativë për bizneset e kësaj zone.

Këtë fakt e konfirmojnë edhe vetë pushuesit e paktë që mundëm të gjejmë në Tale.

Për kryetarin e njësisë administrative Shënkoll që ka nën administrim plazhin e Tales, kjo gjendje ka dëmtuar edhe bizneset. Administratori ka vënë në dijeni edhe drejtuesit e qarkut për këtë problem, e me gjithë premtimet për zgjidhje të kësaj situate gjendja vazhdon njësoj.

Por nga drejtoria e OSHEE-së në Lezhë, e mohojnë një fakt të tillë. Drejtori i OSHEE-së kalon përgjegjësinë tek Operator i Sistemit të Transmetimit që ka zgjedhur të bëjë ndërhyrje në rrjet, në pikun e sezonit turistik.

Sipas tij, edhe kur ka qenë nevoja për të ndërhyrë për riparime në rrjet banorët janë lajmëruar. Të kundërtën pretendojnë banorët.

E ndërsa institucionet ia kalojnë përgjegjësinë njëra-tjetrës, energjia vazhdon të mungojë dhe plazhi i Tales boshatiset çdo ditë e më tepër.

-----