Ballina Teknologji Një robot si trajner personal për të moshuarit

Një robot si trajner personal për të moshuarit

7
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Një robot që drejton trajnimin për të moshuarit, duke u treguar pozicionin e shpinës dhe krahëve gjatë ushtrimeve ose duke mbajtur ritmet e tyre, ky është qëllimi i projektit më të fundit nga Universiteti i Cagliari-t dhe që pritet të zgjasë dy vjet.

Roboti do të veprojë në përputhje me udhëzimet e një trajneri personal njerëzor, i cili, përmes një ndërfaqeje, do ta udhëzojë atë për operacionet që do të kryhen.

Aktivitetet e studimit, hulumtimit dhe trajnimit do të zhvillohen brenda laboratorit “Ndërveprimi Njeri-Robot”.

Projekti përfshin gjithashtu pjesëmarrjen e kompanive R2M Solution, të cilat do të sigurojnë sinergji me disa projekte H2020 aktive në të njëjtën fushë dhe do të ofrojnë aftësi në trajnim dhe në Inteligjencën Artificiale.

---- ----
----
----- ----
-----