Ballina AKTUALE Në Miratoc formohet karantina për të prekurit me COVID-19 – Koronavirus

Në Miratoc formohet karantina për të prekurit me COVID-19 – Koronavirus

891
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Shtetasit serbë që kthehen në Serbi nga jashtë vendit, të cilët nuk kanë më vendbanim të përhershëm ose të përkohshëm në territorin e Serbisë, do të akomodohen në dy karantina të përkohshme që do të formohen në objektet ushtarake pranë kufijve të Serbisë me vendet fqinje, njoftoi Qeveria e Serbisë në një Gazetë Zyrtare me duke e bërë këtë vendim efektiv.

Është përcaktuar që masa karantinë e urdhëruar nga Ministri i Shëndetësisë, me qëllim parandalimin e shfaqjes, përhapjes dhe kontrollit të sëmundjes infektive COVID-19, në përputhje me situatën epidemiologjike, do të kryhet në objektin e institucionit ushtarak “Morović” afër Šidit dhe në Fushë Miratocën afër Preshevës, shkruan në Gazetën zyrtare, e lëshuar pas një seance të jashtëzakonshme të Qeverisë së Serbisë, në të cilën u mor edhe vendimi për orën policore.

“Morovic” dhe “Fushë Miratoca” janë objekte ushtarake.

“Mirovic” njihet si një fermë bujqësore që ndodhet afër kufirit me Kroacinë afër Shidit, ndërsa Fushë Miratoca” ndodhet afër fshatit Miratoc përgjatë kufirit me Maqedoninë dhe njihet si një hapësirë e përdorur për të pranuar migrantë gjatë krizës së migrantëve 2015. Kjo hapsirë gjithashtu luajti një rol të rëndësishëm kur Ushtria Serbe, së bashku me policinë, shfrytëzuan objektin për të parandaluar migrantët e paligjshëm në vitin 2017.

Ministri i Brendshëm dhe Zëvendëskryeministri i Serbisë njoftoi sonte në programin “Upitnik” se shtetasit serbë që kthehen në vend që nuk kanë vend për të zbatuar masat e vetëizolimit do të karantinohen. Gjatë paraqitjes së tij në Radio-Televizionin e Serbisë, Stefanoviq tha se do të formohen dy salla karantine në Serbi, në veri dhe në jug të vendit.

“Ne nuk mund t’i parandalojmë qytetarët tanë të kthehen në Serbi, por mund t’u bëjmë apel atyre, është më e mirë për ta të qëndrojnë në izolim kudo që janë, “tha ai në emision.

---- ---- ----
-----