Ballina AKTUALE Në Bujanoc janë 110 persona në vetë izolim nga COVID-19

Në Bujanoc janë 110 persona në vetë izolim nga COVID-19

1364
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Në territorin e Bujanocit, janë 110 persona, të cilët kohët e fundit kanë ardhur nga jashtë në izolim, dhe kontrollet ditore të policisë, bazuar në listën e Inspektimit Sanitar, nëse janë në përputhje me këto masa, u tha në seancën e përfunduar vetëm të Shtabit të Emergjencave.

Komandanti i Shtabit Shaip Kamberi kërkoi që këto informata të kontrollohen plotësisht, siç duhen përmendur qytetarët.

----

Kryetari i Kamberit gjithashtu tha se ishin në pritje të informacionit nga Beogradi se kush dhe si mund të përjashtohet nga ndalimi i lirisë së lëvizjes, e cila hyn në fuqi sot gjatë një emergjence për shkak të pandemisë koronavirusit.

Kamberi theksoi se inspektimet komunale kontrollojnë orët e hapjes së ambienteve të mikpritjes, si dhe nëse ato respektojnë masat e përcaktuara për numrin e mysafirëve, dhe tha se nuk ka raporte mbi këtë bazë deri më tani.

Dr Lela Jovanoviç, drejtoresh e Qendrës Shëndetësore, kujtoi incidentin që ndodhi sonte në Shërbimin e Ambulancës, të raportuar më herët nga Bujanovacki, dhe u kërkoi përfaqësuesve të Ushtrisë që të ishin prezent para institucionit në periudhën e ardhshme.

Deri më tani, 83 raste të virusit të ri janë regjistruar në Serbi

----- ----