Ballina Arti Ndërroi jetë dy ditë më parë, banesa e Maks Velos shpallet monument...

Ndërroi jetë dy ditë më parë, banesa e Maks Velos shpallet monument kulture

29
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Banesa e Maks Velos është shpallur monument kulture nga Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore.

----

Artisti, piktori, intelektuali dhe shkrimtari, Maks Velo, u nda nga jeta dy ditë më parë në moshën 84-vjeçare.

Ndërkohë në banesën e tij janë veprat artistike dhe kulturore të Maks Velos. Për këtë aryse ka pasur dhe thirrje të shumta nga artistët këto ditë që banesa e tij në Tiranë të mbyllet.

Ajo tashmë është monument kulture e kategorisë II dhe veprat e Maks Velos nuk do të humbasin por do të nderohen.

----- ----