Ballina Shëndetësi Mund të jetë vdekjeprurëse, zbuloni çfarë ndodh kur harroni të merrni ilaçet...

Mund të jetë vdekjeprurëse, zbuloni çfarë ndodh kur harroni të merrni ilaçet e diabetit

57
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -
Diabeti shkaktohet kur ka një nivel të lartë sheqeri në gjak. Dhe sëmundja mund të shkaktojë dëme në disa pjesë të trupit duke përfshirë syrin, zemrën, veshkat dhe kryesisht lëkurën. Çfarë saktësisht shkakton rritjen e nivelit të sheqerit në gjak në trup? Ekspertët thonë se gjithçka ka të bëjë me atë se si një person e jeton jetën e tij, mënyra e jetesës, sasia e konsumit të alkoolit dhe shumë varet nga mosha dhe gjinia gjithashtu.

Komplikimet shëndetësore dyfishohen me moshën. Dhe kështu ka disa këshilla për të menaxhuar këtë gjendje dhe simptomat e saj. Dikush mund të bëjë një mënyrë jetese të shëndetshme, të shmangë konsumimin e tepërt të alkoolit dhe të mbajë një kontroll mbi sjelljen e trupit. Përveç të gjitha këtyre, ekziston edhe një mënyrë në të cilën një person mund të menaxhojë diabetin, ilaçet. Po, ka lloje të ndryshme të ilaçeve që një person duhet të marrë në varësi të llojit të diabetit. Në artikullin e sotëm, do të tregojmë se çfarë ndodh me një diabetik kur harron të marrë ilaçe.

Çfarë ndodh kur një diabetik anashkalon ilaçet

Medikamentet janë një nga mjetet kryesore për të luftuar ndërlikimet që diabeti mund t’i ofrojë një personi. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që një diabetik të ndjekë udhëzimet e mjekut dhe dozat mjekësore.

Ndryshe nga ndërlikimet e tjera shëndetësore, kur një diabetik anashkalon ilaçet, efektet nuk shfaqen menjëherë. Nuk është si dhimbja e gjurit ose e shpinës që mund të shkaktohet nga mungesa e ilaçeve. Por, në planin afatgjatë, anashkalimi i dozave medicinale të diabetit mund të dëmtojë trupin tuaj dhe mund të shkaktojnë disa ndërlikime të tjera shëndetësore.

Nëse një person diabetik nuk konsumon ilaçet mund t’i rritet niveli i glukozës në gjak prandaj mos bëni kompromis me stilin e jetës tuaj të shëndetshme. Kur nuk i bëni të dyja, trupi mund të vuajë nga një rritje e papritur e nivelit të sheqerit në gjak.

Efektet afatgjata të anashkalimit të ilaçeve të diabetit

“Ilaçet për diabetin duhet të merren çdo ditë në të njëjtën kohë në ditë. Për të arritur efikasitetin maksimal është e rëndësishme të mos harrosh marrjen e këtyre ilaçeve”, ka thënë Dr Samuel Grossman.

Kur ilaçet e diabetit nuk merren në kohë dhe nuk anashkalohen, pacientët bëhen më të prekshëm ndaj komplikimeve të rënda dhe kronike shëndetësore afatgjata. Disa nga këto mund të përfshijnë :

1. Pacienti mund të vuajë nga një rrezik në rritje i verbërisë

2. Kapërcimi i ilaçeve për një kohë të gjatë gjithashtu mund të dëmtojë veshkat.

3. Personi mund të vuajë nga sëmundje të rënda të zemrës ose kardiovaskulare.

4. Mosmarrja e ilaçeve gjithashtu mund të çojë në komplikime të rënda të shëndetit seksual.

“Në fakt varet plotësisht nga ashpërsia e diabetit të një personi dhe lloji i ilaçeve që pacienti këshillohet të marrë. Për shembull, nëse diabeti i pacientit ka arritur në pikën ku ilaçet janë mënyra e vetme për të mbajtur nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak, mosmarrja e ilaçeve mund të çojë në komplikime vdekjeprurëse shëndetësore”, tha Dr Juhi Rajëani për “TheHealthSite”.

Dëmtimi i nervave është një nga efektet anësore më të frikshme

Një nga efektet e tjera serioze të anashkalimit të ilaçeve të diabetit mund të jenë problemet me këmbët. Kur një pacient diabetik nuk i përdor ilaçet për një kohë të gjatë, pacienti bëhet më i prirur të vuajë nga çështje të rënda të dëmtimit nervor. Ky dëmtim nervor mund të krijojë probleme serioze për këmbën e personit. Këmba humbet ndjenjën e saj dhe kështu personi mund të mos e kuptojë nëse ka ndonjë prerje apo diçka tjetër. Prerja ose dëmtimi të cilin ata nuk e ndiejnë mund të kthehet në infeksione serioze të lëkurës dhe kjo më pas mund të detyrojë mjekët të amputojnë pjesën e infektuar të trupit.

Sipas mjekëve, dëmtimi i nervave është një nga ndikimet më serioze të anashkalimit të ilaçeve të diabetit. Kjo sepse dëmtimi nervor nuk mund të kthehet kurrë dhe kështu mund të jetë fatale.

---- ----
----
----- ----
-----