Ballina Lajme vendore Mitroviç: Privatizimi i Banjës së Bujanocit mund të ndodh vitin e ardhshëm,...

Mitroviç: Privatizimi i Banjës së Bujanocit mund të ndodh vitin e ardhshëm, për Jugokop do të bisedohet

459
SHPËRNDAJE

Banja e Bujanocit mund të jetë një burim punsimi në komunën tonë për profesionist të shumtë si shëndetsor edhe të tjerë, kurse JugoKop do të bisedohet pasi është procedur tjetër dhe kërkohet investitor serioz shumë vjeçar.

Shpresoj se mbase vitin e ardhshëm do të kemi mundësinë të shohim që diçka po ndodh në procesin e privatizimit të banjës së Bujanovacka, d.m.th që ata që janë të interesuar të investojnë mund të paraqiten, sepse derisa të investoni para serioze në këtë vend shëndetësor nuk mund të prisni asgjë spektakolare – tha Mitrovic për Bujanovacka.

Kjo është kur Banja e Bujanocit vazhdon të funksionojë në një sistem nën-llogaritjesh që nuk i nënshtrohen bllokimit, në mënyrë që njëri prej tyre të shlyejë detyrimet ndaj furnitorëve dhe tjetri të shërbejë për të paguar pagat për punëtorët.

– Asgjë nuk ishte investuar atje për 20 vjet, një dyshek nuk ishte blerë. Tani mund të them që është bërë shumë, pavarësisht se Banja është ashtu siç është. Ne rinovuam të gjithë katin e tretë, kemi blerë dyshekë të rinj për 60 shtretër, 30 TV të rinj, dhe më e rëndësishmja kemi blerë 4 pajisje të reja elektroterapie – thotë Mitrovic, punonjës i këtij institucioni.

Megjithë situatën e vështirë, ata arritën të investojnë një pjesë të parave në përmirësimin e kushteve për kujdesin dhe trajtimin e pacientëve.

-Banja nuk është përfituese e drejtpërdrejtë e buxhetit, që do të thotë se ajo mund të shpërndajë sa më shumë para për pagat dhe gjithçka, – thekson ai.

Sipas Mitrovicit, historia për fillimin e Jugokop nuk është braktisur, por thertorja është një temë e ndërlikuar.

-Jugokop është ende në këmbë dhe investitorët e mundshëm janë ende duke u folur. Kërkohet zgjidhje adekuate në mënyrë që kur të fillohet procesi i prodhimit ai të jetë një proces i qëndrueshëm. Ne nuk po synojmë të fillojmë prodhimin që do të ndalet shumë shpejt – thotë Mitrovic.

Nisja e thertoreve Jugokop dhe gjetja e investitorëve për banjën e Bujanoc ishte premtuar nga Presidenti serb Aleksandar Vucic gjatë vizitës së tij në Bujanovac më 8 shkurt 2019.

Marrë dhe përshtatur nga Bujanovačke.rs

----- ----- ----- -----