Ballina Lajme nacionale Ministria e Punës merr këtë vendim për mësimdhënësit e viteve 90-ta

Ministria e Punës merr këtë vendim për mësimdhënësit e viteve 90-ta

21
SHPËRNDAJE

Ministria e Punës me vendim për mësimdhënësit e viteve 90-ta

Një pagesë po obligohen ta bëjnë të gjithë mësimdhënësit që duan të përfitojnë kompensimin e punës gjatë viteve ’90.

Atyre, Ministria e Punës po ua kërkon vërtetimin për tatimin në pronë, njofton Klan Kosova.

Kjo ka shfaqur pakënaqësi tek sindikalistët e arsimit.

Ata thonë se ky dokumentacion shtesë i vështirëson aplikimin mësimdhënësve të cilët tashmë ndodhën në pension.

Ndërsa në ministrinë e Punës kanë thënë se kjo kërkesë është normale, dhe se nuk është procedurë që i ngarkon pasi kanë nevojë për identifikimin e adresave.

Mësimdhënësit e pensionuar mund të aplikojnë nga 15 gushti për shtesat që ju takojnë.

-----