Ballina Lajme nacionale Ministri serb thotë se për shkak të taksës kanë humbur miliona euro

Ministri serb thotë se për shkak të taksës kanë humbur miliona euro

12
SHPËRNDAJE

Ankohet ministri serb thotë se për shkak të taksës, kemi humbur miliona.

Ministri i Tregtisë në Serbi, Rasim Ljajiq, tha se për shkak të taksës që vendosi Kosova kemi humbur miliona. Ai më tutje tha se taksa është çështje e brendshme politike në Kosovë sepse sipas tij kosovarët fitojnë pikë me të.

“Keni më shumë frikë nga humbja e këtyre pikave që i keni fituar me vendosjen e taksës”, tha Ljajiq, për Radiotelevizionin e Serbisë.

Ai më tutje shtoi se në aspektin ekonomik pothuajse të gjithë janë dëmtuar.

“Duhet të shmanget mundësia që problemet e shkaktuara nga taksa e Prishtinës për mallrat nga Serbia nga ekonomike të rriten në ato humanitare.”

Ai më tej e përsëriti atë që është thënë shumë herë nga ta se pa hequr taksën nuk do të ketë zgjedhje të statusit.

“Ju nuk do ta hiqni taksën dhe flisni për zgjidhjen e statusit, kjo nuk është e mundur”, përfundoi ai.

-----