Ballina AKTUALE Ministri i financave – nga 28 prilli fillon aplikimi për ndihmen 60...

Ministri i financave – nga 28 prilli fillon aplikimi për ndihmen 60 euro

1039
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Qeveria e Serbisë do të vendosë për katër dekrete për ndihmë për qytetarët dhe ekonominë, dhe një lloj ndihme do të paguhet çdo muaj, tha Ministri i Financave Sinisha Mali për RTS.
Aplikimi i qytetarëve të rritur për pagesën e ndihmës prej 60 eurosh do të fillojë në 28 Prill dhe Ministri i Financave deklaroi se pensionistët nuk kanë pse të aplikojnë.
“Ndihma e parë është për të papunët. Ne po shkojmë me një ndihmë prej 60 eurosh për të gjithë ata që janë regjistruar në Shërbimin Kombëtar të Punësimit në këtë ditë (15 Prill). Kjo ndihmë do të paguhet në qershor, “tha Mali gjatë një paraqitje të ftuar në lajmet e mëngjesit të RTS.
Gjysma e pagës minimale për punonjësit është paguar tashmë në prill, dhe e njëjta shumë do të paguhet në maj dhe qershor.

Shteti do të paguajë 600 euro për autobus për transportuesit nga prilli deri në shtator. Përveç kësaj, hotelet e qytetit do të marrin 350 euro për shtrat dhe 150 euro për dhomë në prill.

Në maj dhe nëntor, të gjithë qytetarët e rritur do të marrin 30 euro secili, dhe në shtator, pensionistët do të marrin 50 euro shtesë.
Regjistrimi i qytetarëve fillon më 28 prill, nga 5 maj përmes call center si vitin e kaluar.
“Vitin e kaluar, 4,350,000 qytetarë aplikuan, plus ata që marrin drejtpërdrejt. Pra, pensionistët nuk aplikojnë. Ata që marrin ndihmë sociale gjithashtu nuk aplikojnë. Diku rreth 6.2 milion bashkëqytetarë tanë morën ndihmë prej 100 eurosh. Unë pres një përgjigje të shkëlqyeshme edhe këtë vit “, theksoi Mali.

---- ----
-----