Ballina AKTUALE Ministri i Financave Mali: Sot filloi pagesa e pagave minimale për sektorin...

Ministri i Financave Mali: Sot filloi pagesa e pagave minimale për sektorin privat

366
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Administrata e Thesarit filloi sot pagesën e pagave minimale për punonjësit në ndërmarrjet private që kanë aplikuar për ndihmë shtetërore, thotë Ministri i Financave Sinisha Mali.

Ai tha që paga minimale, e cila arrin pak më shumë se 30,000 dinarë, do të ketë 1.051,000 të punësuar.

Për këtë qëllim, shteti do të paguajë 32 miliardë dinarë në llogaritë e 232,000 kompanive që kanë aplikuar për ndihmë. Ndihma do të shkojë në tre këste, domethënë, në një muaj, punonjësit do të marrin një minimum tjetër, dhe pastaj një tjetër për dy muajt tjerë në vijim.

Më shumë se një milion punonjës do të marrin 750 euro ndihmë shtetërore. Është pjesë e masave kryesore ekonomike dhe shteti ka ndarë 5.1 miliardë euro për të ndihmuar ekonominë, ata që kanë nevojë për ndihmë – sipërmarrës, mikro, ndërmarrje të vogla, të mesme “, tha Mali për Pink.

Siç deklaroi ai, artistët e lirë do të marrin gjithashtu ndihmë nga tre minimumet, dhe përfundimi për këtë do të jetë sot në seancën e Qeverisë së Serbisë.

Ai kujtoi se pensionistët ishin paguar plotësisht në muajin Prill, plus 4,000 dinarë ndihmë, dhe se në maj pensionet do të paguhen plotësisht, dhe jo në dy pjesë. Ministri thotë se të dhënat e nevojshme për aplikimin do të mbrohen plotësisht. do të jetë një regjistër i përkohshëm që fshihet pasi të përfundojë puna.

Një rritje prej 10 përqind u mor nga të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor, dhe Ministri deklaron se kjo nuk është një rritje e përkohshme, por një rritje e përhershme e pagave./bujanoci.net/

---- ---- ----
-----