Ballina Lajme nacionale Marrëveshja 7 pikëshe e nënshkruar nga Kurti dhe Osmani

Marrëveshja 7 pikëshe e nënshkruar nga Kurti dhe Osmani

29
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Lëvizja Vetëvendosje dhe LDK janë duke u koordinuar për të krijuar qeverinë e re.

Albin Kurti dhe Vjosa Osmani kanë arritur marrëveshje për bashkëqeverisje pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 6 tetorit.

----

Mësohet se Kurti dhe Osmani gjatë bisedave për një bashkëqeverisje të mundshëm kishin nënshkruar një dokument të përbashkët mbi transparencën qeverisëse që përmbante 7 pika.

Por, cilat janë ato pika dhe a do t’u përmbahen atyre këta dy kandidatë të cilët thuajse janë pajtuar për një koalicion qeverisës:

1. Qeveria do të kufizohet në 15 ministri maksimum në dy zëvendëskryeministra për ministri

2. Gratë do të udhëheqin së paku 30 për qind të ministrive

3. Do të ketë transmetim të drejtpërdrejt të të gjitha mbledhjeve të Qeverisë

4. Kryeministria do të publikojë Raportin Vjetor për Realizmin e Programit Qeverisës

5. Kryeministria dhe ministritë do të publikojnë të gjitha kontratat dhe ankesë kontratat në ueb faqet zyrtare

6. Do të ketë depolitizo në përzgjedhjen e anëtarëve të bordeve dhe ndërmarrjeve publike

7. Do të ketë raportime dhe standardizimeve në raportim të shpenzimeve të Kryeministrisë dhe gjitha ministrive në baza mujore (përfshirë faturat, urdhërblerjet dhe pagesat).

----- ----