Ballina Lajme nacionale Letra e katërt/ Presidenti Thaçi i shkruan sërish Albin Kurtit: Sill emrin...

Letra e katërt/ Presidenti Thaçi i shkruan sërish Albin Kurtit: Sill emrin e kandidatit për kryeministër

54
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i ka dërguar edhe letrën e katërt kryeministrit në detyrë, Albin Kurtit.

Sërish letra bën fjalë për emrin që Kurti duhet t’ia dërgojë për kandidatin për kryeministër pas mocionit të mosbesimit, por Kurti duket më shumë i prirur ta çojë Kosovën drej zgjedhjeve të parakohshme se sa t’ja lërë postin një tjetri edhe pse brenda partisë së tij.

----

Në këtë letër të re, presidenti Thaçi i thotë Kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje se mosrefuzimi nga ana e tij nënkupton që ta dërgojë emrin e kandidatit/es për Kryeministër, të cilën nuk e ka bërë ende, përkundër faktit që presidenti ia ka dërguar tri kërkesa për këtë qëllim.

LETRA E HASHIM THAÇIT

Në përputhje me nenin 95 të Kushtetutës dhe Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese në rastin nr. K0103/14, presidenti Thaçi edhe një herë i ka kërkuar Kurtit që ta dërgojnë emrin e kandidatit/es për Kryeministër pa humbur kohë.

“Përkundër kërkesave të dërguara më 2 prill 2020 (Ref. 354), më 10 prill 2020 (Ref. 354/1) dhe më 15 prill 2020 (Ref. 370/1), edhe në shkresën tuaj të dërguar më 17 prill 2020 (Ref. 122/2020), ju nuk keni propozuar kandidatin/en për Kryeministër, por keni theksuar se nuk jeni duke refuzuar për të propozuar kandidatin për kryeministër. Më lejoni t’ua theksoj se mosrefuzimi nga ana juaj nënkupton që ta dërgoni emrin e kandidatit/es për Kryeministër. Por, ju nuk e keni bërë ende këtë, përkundër faktit që ua kam dërguar tri kërkesa për këtë qëllim”, ka shkruar në letrën e tij presidenti Thaçi.

----- ----