Ballina Lajme nacionale Lajmërohet Thaçi pas shpërndarjes së Kuvendit: Së shpejti do të marr vendim...

Lajmërohet Thaçi pas shpërndarjes së Kuvendit: Së shpejti do të marr vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme

8
SHPËRNDAJE

Thaçi thotë se së shpejti do të marr vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka thënë se së shpejti do të marrë vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme.

“Shpërndarja e sotme e Parlamentit të Republikës së Kosovës, përshpejton hapat e organizmit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, pas dorëheqjes së kryeministrit të Kosovës dhe në mungesë të gatishmërisë së partive politike parlamentare për të krijuar një qeveri të re”, ka thënë Thaçi, bëhet e ditur përmes një komunikate për media nga Zyra e Presidencës.

Ai shton se tani është në interes të qytetarëve të Kosovës që pas një procesi zgjedhor demokratik të kemi sa më shpejt një qeveri funksionale dhe llogaridhënëse, e cila i përballon sfidat që na presin si shtet dhe shoqëri.

“Brenda kompetencave të mia kushtetuese, ligjore dhe në përputhje të plotë me vendimin e sotëm të Kuvendit, së shpejti do të marr vendim për dekretimin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Republikën e Kosovës”, ka thënë ai.

Tutje ai shton se këto zgjedhje duhet të jenë mirë të organizuara, profesionale, për të siguruar një proces fer, demokratik, që mundëson një monitorim të plotë të organizatave ndërkombëtare dhe atyre vendore.

Pavarësisht shpërndarjes së Parlamentit, Republika e Kosovës vazhdon t’i ketë institucionet funksionale dhe te qëndrueshme, duke garantuar vazhdimin e punës së institucioneve në përmbushjen e nevojave të qytetarëve të Kosovës.

-----