Ballina Lajme Bota/Rajoni Kush paguhet më pak në Maqedoni?

Kush paguhet më pak në Maqedoni?

38
SHPËRNDAJE

Punonjësit në sektorin e këpucëve marrin pagat më të ulëta në vend.

Këtë e tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikave.

Pagat më të ulëta mesatare janë paguar në sektorë: prodhim lëkure dhe produkte të ngjashme prej lëkure (14,255 denarë), përgatitje të ushqimit dhe aktivitete të shërbimit të ushqimit (14.875 denarë).

Pastaj janë agjensitë e udhëtimit, organizatorët e udhëtimeve (operatorët turistikë) dhe shërbimet e tjera të rezervimit, si dhe aktivitetet e ndërlidhura (15.286 denarë), objektet e akomodimit (16.350 denarë) dhe aktivitetet e mbrojtjes dhe hetimit (16.1149 denarë).

Sektori i IT është në krye me pagat prej 68,000 denarë.

Paga mesatare e Maqedonisë është 26.390 denarë.

The post Kush paguhet më pak në Maqedoni? appeared first on ShqipMedia.

-----