Ballina Lajme Kryqi i Kuq në Bujanoc organizon aksion për dhurim vullnetar të gjakut...

Kryqi i Kuq në Bujanoc organizon aksion për dhurim vullnetar të gjakut me 30 mars në Shtëpin e Kulturës

67
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Kryqi i Kuq Bujanovac në bashkëpunim me Institutin për Transfuzionin e Gjakut nga Nishi, më 30 Mars 2020, organizon një aksion për dhurim vullnetar të gjakut në sallën e Qendrës Kulturore në Bujanoc ndërmjet orës 09:00 dhe 15:00.

Grumbullimi i gjakut kryhet sipas një programi të planifikuar sepse gjaku dhe përbërësit nevojiten vazhdimisht nga pacientët.

----

Në situatën Covid-19, trajtimi i transfuzionit duhet të jetë i vazhdueshëm dhe i sigurt, dhe duhet të merret në konsideratë që një numër i zvogëluar i dhuruesve të gjakut të shëndetshëm dhe një përgjigje nga dhuruesit e gjakut vullnetarë mund të pritet për shkak të ndikimit të masave të shëndetit publik që po merren. Çdokush që është i shëndetshëm dhe që mund dhe dëshiron të dhurojë gjak nuk duhet në asnjë mënyrë ta vonojë atë për shkak të situatës me virusin koronar, njofton Kryqi i Kuq i Bujanocit.

“Donatorët e gjakut, JU LUTEM NUK KENI NEVOJË TË DHURONI GJAK NESË :

     kanë udhëtuar jashtë Serbisë për 28 ditët e fundit

     keni një ftohje, kollë dhe teshtimë,

     keni ethe,

     keni qenë në kontakt me një person të sëmurë, simptomat e të cilit ngjajnë me një infeksion të virusit koronar.

Ne u bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të shëndetshëm, të moshës 18-65 vjeç, të dhurojnë gjak përmes aktiviteteve të rregullta vullnetare të dhurimit të gjakut që ne organizojmë me një strukturë të autorizuar të transfuzionit.

Të gjitha kushtet për dhurimin e gjakut vullnetar janë përshtatur në udhëzimet dhe udhëzimet për parandalimin e përhapjes së infeksionit të koronës (Covid-19)

Përmes dhurimit vullnetar të gjakut, ne vazhdojmë të kujdesemi për qytetarët që kanë nevojë për trajtim ose kurë, duke mbështetur kështu sistemin e kujdesit shëndetësor “, thuhet në Kryqin e Kuq të Bujanoc

----- ----