Ballina AKTUALE Kon: Kërkohet një mbyllje prej të paktën katërmbëdhjetë ditësh në Serbi

Kon: Kërkohet një mbyllje prej të paktën katërmbëdhjetë ditësh në Serbi

717
SHPËRNDAJE
Predrag Kon. Foto nga Qeveria e Serbisë
Predrag Kon. Foto nga Qeveria e Serbisë
- Sponsor gjeneral - -------

Epidemiologu Predrag Kon i tha N1 se konsultat e pjesës mjekësore të Shtabit të Krizave me Kryeministrin u zhvilluan në një atmosferë konstruktive, se profesori mbeti i mendimit se masat epidemiologjike duhet të shtrëngohen dhe se do të merren masa specifike ku pritet të vendoset nesër ose ditët në vijim.

Pjesa mjekësore për Kriza, mbeti në pozicionet e saj, për shkak të faktit se situata epidemiologjike po përkeqësohet.

Ne duhet të marrim masa drastike për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit.

Me faktin se numri i pacientëve në spitale po rritet, se numri i vaksinuarve po rritet, por që ende nuk është i mjaftueshëm – tha Kon.

Mediat raportojnë, pas konsultimeve të kryeministeres, Brnabić me anëtarët e pjesës mjekësore të Shtabit të Krizave, se takimi i Shtabit të Krizave do të mbahet sot dhe se do të dihet se cilat do të jenë masat e reja kufizuese.

Kon, megjithatë, thotë se ai nuk ka marrë ndonjë ftesë në takim.

  • Kur këto masa do të zbatohen, ne do të largohemi për të parë dhe pritur, nuk kemi marrë një ftesë për një takim për nesër – tha ai.

Bashkëbiseduesi H1 përsërit se “masat e fundjavës” nuk ishin të mjaftueshme për të ulur shkallën e infeksionit.

  • Kjo ishte praktikisht fundjava e dytë, e mëparshmja ishte në gjysmë të rrugës, tre fundjavë më parë, dhe të shtunën e kaluar ishte e hapur deri në orën 12.

Pastaj thashë që masat gjatë fundjavës mund të ngadalësojnë pak rrjedhën natyrore, por ne shohim që ato nuk ishin të mjaftueshme, ne në pjesën mjekësore thamë se nuk ishin të mjaftueshme, se ishin kozmetike – theksoi Kon.

Sipas tij, minimumi për “mbyllje”, pra koha gjatë së cilës kontaktet duhet të zvogëlohen në mënyrë që të zvogëlohet numri i të infektuarve, tani është jo më shumë se 10 ditë, por 14.

  • Kjo është koha minimale që do të nevojitet për të ulur aktivitetin e virusit – tha ai.

Kryeministrja Ana Brnabić zhvilloi një takim me pjesën mjekësore të Shtabit të Krizave të Dielën, kur u vendos që masat epidemiologjike me shumë gjasa do të jenë më të rrepta krahasuar me javën e kaluar të punës.

Më herët të Dielën, Kryeministri deklaroi se pjesa mjekësore e Shtabit të Krizave këmbëngul në shtrëngimin e masave.

Ajo deklaroi se i kupton punëtorët shëndetësorë, por se duhet të mendojë gjithashtu se çfarë do të sjellë kufizime shtesë në drejtim të shkeljeve shtesë të masave që nuk mund të kontrollohen.

  • Ne jemi duke u përpjekur për të gjetur një ekuilibër dhe unë mendoj se jemi duke arritur në atë, sepse ne ende kemi përgjithësisht tregues mjaft të mirë, si ekonomike dhe shëndetësore – tha Kryeministri.
---- ----
-----