Ballina Shëndetësi Këto janë sëmundjet vdekjeprurëse që mund të vijnë nga pickimi i mushkonjave

Këto janë sëmundjet vdekjeprurëse që mund të vijnë nga pickimi i mushkonjave

21
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Këtë vit autoritet e shëndetit në Greqi, përmes një njoftimi të drejtuar turistëve, thuhet që të bëhet kujdes dhe të marrin masa paraprake nga pickimet e mushkonjave, pasi mund të ndikojnë në transmetimin e sëmundjeve të tjera vdekjeprurëse.

Por çfarë është kjo lloj sëmundje?

Sëmundje të transmetuara nga pickimi i mushkonjave përfshijnë: sëmundjen vdekjeprurëse të malaries, virusin në Nilin e Veriut dhe shumë sëmundje të tjera të përhapura në vende të ndryshme të botës.

Është shënuar një rekord prej 316 personash të infektuar nga virusi i Nilit Perëndimor, duke rezultuar me vdekjen e 50 personave grek.

Sipas një studimi nga një qendër shëndeti në SHBA, personat të infektuar nga ky lloj virusi do të vuajnë nga temperatura e lartë, dhimbje të kokës dhe shumë pak përqind e tyre do të kalojnë në zhvillim serioz të kësaj sëmundjeje.

Duhet të merren masa paraprake, duke pastruar zonat si bari dhe shkurret, për të mbajtur larg mushkonjat. /tch/

---- ---- ----
-----