Ballina Teknologji Këto janë dizajnet më të çuditshme të pastrueseve të dritave të veturës

Këto janë dizajnet më të çuditshme të pastrueseve të dritave të veturës

77
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

Dizajnet më të çuditshme të pastrueseve të dritave të veturës.

Koha ka bërë që të harrohen, pastrueset e dritave të veturës.

Pastrueset e dritave pothuajse janë zhdukur, mirëpo në vitet e 80-ta dhe 90-ta ishin shumë të popullarizuara, transmeton Telegrafi.

Ka pasur arsye të mira, pse disa prodhues i krijonin ato, për veturat që do shitesh në shtete ku ka borë dhe frymë, pasi që kur bora zhytet, përfundon edhe në dritat e veturës.

Të rëndësishme ishin edhe për makinat për të gjitha terrenet, që t’i pastrojë dritat nga pluhuri i shtresuar, apo më e rëndësishmja balta. Mirëpo, për disa tregje dhe zona të pastra, kur nuk zhytet as xhami i përparmë i veturës, ishin vetëm një opsion, për ata që kanë për të paguar dhe duan t’ju tregojnë të gjithë këtë.

Në kohët moderne, dritat vertikale nuk janë më të pranishme, sepse pakësojnë aerodinamikën, si dhe shmangin shtresimet e pluhurit dhe baltën. Derisa vendosja e sistemit që nxjerrë ujë me presion, i cili më pas rrëshqet në kapakun e pjerrët të dritave, këto fshesa i bën të panevojshme.

Megjithatë, dizajnet e çuditshme të këtyre dritave, që dikur vendoseshin në vetura, janë mjaft të këndshme.

---- ----
-----