Ballina Lajme nacionale “Keqpërdorime financiare po fshihen pas kujdesit për pacientë”

“Keqpërdorime financiare po fshihen pas kujdesit për pacientë”

33
SHPËRNDAJE
- Sponsor gjeneral -

 

Stafi i Kardiologjisë Invazive ka dërguar sot notë proteste në Zyrën e Kryeministrit, për siç thonë ata, marrjen e hapësirave të repartit të Kardiologjisë Invazive, për çka ka reaguar drejtori i Shërbimit Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës.

Përmes një komunikate për medie, SHSKUK ka sqaruar se organizimi i hapësirave dhe personelit është bërë konform situatës me COVID-19.

“Nota e Klinikës së Kardiokirurgjisë me Kardiologji invazive përpjekje për të fshehur keqpërdorimet e evidentuara nga Njësia e Auditimit të Brendshëm-SHSKUK Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës, në lidhje me shkrimin “Kardiologjia Invazive me notë proteste në adresë të Hotit për marrjen e hapësirave të repartit”, sqaron se organizimi i hapësirave dhe personelit në ShSKUK është bërë konform situatës me COVID-19”, thuhet në njoftim.

Tutje në njoftim thuhet se menaxhmenti i Klinikës së Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invazive ka qenë i konsultuar dhe i njoftuar nga Drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, i cili ka pasur takim me menaxherët e klinikave dhe shefat e njësive. Poashtu, Komisioni për zgjerimin e kapaciteteve spitalore ka mbajtur disa takime nga të cilat kanë dalë vendime për zbatimin e të cilave është pajtuar edhe drejtori i këtij shërbimi.

“Kjo shkresë e Kardiologjisë Invazive vjen vetëm 12 orë pas publikimit të raportit të Njësisë së Auditimit të Brendshëm të SHSKUK, i cili dëshmon keqpërdorime financiare dhe keqmenaxhim organizativ në Klinikën e Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invazive, të udhëhequr nga dr. Tefik Bekteshi. Ndaj atyre që kanë keqpërdorur besimin e menaxhmentit dhe qytetarëve, duke u munduar të fshihen pas “ kujdesit të shtuar për pacientë” do të veprohet konform akteve ligjore në fuqi. Drejtori i Përgjithshëm i SHSKUK-së, siguron të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, se personeli SHSKUK-së, do të ofrojë shërbime të kujdesit shëndetësorë për të gjithë qytetarët në nivelin më të lartë profesional të mundshëm”, thuhet në njoftim.

The post “Keqpërdorime financiare po fshihen pas kujdesit për pacientë” appeared first on RTV21.

---- ----
----
-----
-----